Znamo da su nogomet, košarka, tenis, hokej na ledu i rukomet sportovi koje preferira većina hrvatskih igrača sportske prognoze, no u današnje vrijeme možete se kladiti puno šire od toga. Naime, moderne online kladionice svakodnevno u svojoj ponudi nude tridesetak različitih spotova, uključujući različite vrste utrkivanja, od Formule 1 i MotoGP do Speedwaya i NASCAR. Tu su i brojna različita američka profesionalna natjecanja, ali i sportovi koji imaju svoju specifičnu publiku, poput pikada, snookera, stolnog tenisa i badmintona.

Također, u ponudi današnjih priređivača igara na sreću nađe se i zaista egzotičnih sportova, za koje je zapravo u Hrvatskoj malo kladitelja uopće čulo. Neki od njih igraju se na travi, drugi na ledu, a tu su i brojne borilačke discipline, koje nisu ni blizu da postanu dio olimpijskog programa. U svakom slučaju, radi se o sportovima koje bookmakeri uopće detaljno ne prate pa znalcima nije nikakav problem doći do dobitka, pod uvjetom da zaista detaljno prate ponuđena natjecanja.

Baš zbog toga predstavljamo neobične sportove koji su postali dio ponude online kladionica i koje se isplati detaljno proučiti, ako se želite kladiti na natjecanja na kojima bookmakeri pretjerano ne paze na postavljanje svojih koeficijenata...

Kun Khmer

Sport kojeg bi se moglo prevesti kao Gospodin Kambodžanin u posljednje vrijeme redovito je u ponudi brojnih uglednih kladionica, a naći ćete ga i pod imenom Pradal Serey.

Radi se o borilačkom sportu koji je na neki način odgovor Kambodže na susjedni Muay Thai, puno popularniju verziju obračuna u ringu. Kao i u tajlandskom boksu, šaka, lakat, noga i koljeno dopuštena su sredstva udaranja protivnika, a cilj je pobijediti nokautom, prekidom ili odlukom sudaca.

Brojni dvoboji u najvećim kambodžanskim gradovima održavaju se vikendom i u ponudi su kladionica, a kladiti se možete na pobjednika, kao i hoće li dvoboj završiti nokautom te na rundu u kojoj bi se trebao dogoditi prekid. Ako pratite borilačku scenu u Kambodži, svakako vam se smiješi lijepi dobitak, jer bookmakeri ova natjecanja definitivno ne prate previše detaljno...

Kabaddi

Još jedan egzotični sport koji je postao neizostavan dio ponude brojnih online kladionica vikendom. Kabaddi je drevni indijski sport, a pravila su pomalo nevjerojatna. Naime, igraju dvije momčadi s po sedam igrača, a svaka šalje jednog člana na protivničku polovicu, koji ako uspije dodirnuti protivnika, time ga izbacuje iz igre. Međutim, to mora napraviti u jednom dahu, izvikujući cijelo vrijeme "Kabaddi, kabaddi".

Zvuči kao šala od sporta, ali zapravo je vrlo ozbiljan i igra se profesionalno u Indiji. Utakmica traje 40 minuta, a postoji Svjetsko prvenstvo, Super liga pa čak i Masters.

Klađenje na kabaddi ide uz klasične ponuđene oklade, kao što su prognoziranje pobjednika, hendikep i zbroj poena, a tko poznaje vještine najvećih zvijezda ovog sporta i prati novosti o stanju s ozljedama, definitivno ima izglede sastaviti dobitan listić...

Hurling

Irska je zemlja u kojoj najviše interesa sportske javnosti izazivaju amaterski sportovi, a oni su keltskog podrijetla i vrlo su uzbudljivi. Osim keltskog nogometa, u ponudi kladionica često ćete naći i hurling, neobičnu kombinaciju nogometa, ragbija i hokeja na travi, spojenih u dinamičnu jurnjavu travnjakom.

U hurlingu postoji nogometni gol i golman koji ga brani, no iznad njega su ragbi rašlje. Igrači u rukama imaju palicu i jure terenom prema protivničkom golu, a sudac dopušta prilično žestoku igru. Jedan bod momčad će dobiti ako pošalje lopticu između ragbi rašlji, a tri ako je smjesti u mrežu.

Irsko seniorsko prvenstvo u hurlingu uvijek je u ponudi vodećih online priređivača sportskog klađenja, s prognoziranjem pobjednika utakmice kao glavnom ponuđenom okladom, a tu su još hendikep, zbroj poena pa čak i klađenje na učinak igrače, u najvažnijim utakmicama sezone. Ako imate prijatelja ili rođaka u Irskoj koji prati hurling aktualnosti, svakako ga pitajte na koga se kladiti, jer ovo je još jedan sport koji kod bookmakera prolazi ispod radara...

Bendi

Čini se da neobični sportovi nastaju tako da više popularnih sportova spojite u jedan. Po toj filozofiji nastao je i bendi, hokej na ledu koji se igra s lopticom i terenom veličine nogometnog.

Svaka momčad ima 11 igrača na terenu, a gol je značajno veći nego u hokeju na ledu. Žestoki startovi ovdje su strogo zabranjeni, a igra se 45 minuta svako poluvrijeme, u utakmicama koje su posebno popularne u Rusiji, Finskoj i Švedskoj.

Ne samo što se možete kladiti na utakmice reprezentacija, nego i na nacionalna prvenstva, uz mogućnost prognoziranja pobjednika utakmica, ali i tko će na kraju osvojiti turnir. Hendikep i ukupan zbroj golova također su redovito u ponudi.

Utrke hrtova

Ono što smo u domaćim kladionicama upoznali tek kao virtualni sport, u mnogim zemljama zapravo zaista postoji, sa psima u glavnoj ulozi koji se međusobno utrkuju na ovalnoj stazi.

Radi se o trkaćim hrtovima posebno pripremljenima za međusobno utrkivanje, s mehaničkim mamcem koji se ispaljuje prije starta, kako bi ih motivirao na jurnjavu stazom. Utrke hrtova neobičan su sport samo hrvatskim igračima, jer ih zapravo već sto godina organiziraju od Amerike i Britanije do Australije i Hong Konga, s raskošnim izborom oklada na koje se možete kladiti baš svakog tjedna.

Uz utrke pasa vežu se specifične oklade kao što je Tricast, odnosno prognoziranje prve trojice u cilju u točnom poretku, dok je Reverse Forecast prognoziranje prvog i drugog, u bilo kojem poretku.

Natjecanja jurećih hrtova pokupila su sve karakteristike konjskih utrka, silno popularnih u svijetu, što ih je učinilo neizostavnim dijelom ponude online kladionica, s dostupnim ogromnim koeficijentima, ako ste u stanju uspješno predvidjeti više različitih pobjednika utrka ili točan poredak prve trojice ili četvorice u cilju. Dakle, egzotični sportovi su danas redovito u ponudi kladionica, dostupni da se na njih kladite. Ako ih imate volje dobro proučiti i pedantno pratiti aktualnosti, definitivno imate izglede na njima dobro prolaziti, jer bookmakeri si mogu dopustiti pokoji poraz, na sportovima na koje gotovo da se nitko u Hrvatskoj ne kladi...