Ono što je prije samo desetak godina bilo nezamislivo, danas je realnost. Naime, najuzbudljivije financijsko tržište odvija se na Internetu, daleko od kontrole bankovnog sektora, s kriptovalutama u glavnoj ulozi. Radi se o brojnim različitim valutama nastalima na temelju Blockchain tehnologije, od kojih je najpoznatiji Bitcoin, s trenutnom vrijednošću u desecima tisuća dolara. Rast kojeg je zabilježila ova kriptovaluta donijela je pojedincima pravo bogatstvo posljednjih godina.

Danas kriptovalute priznaju neki od najpoznatijih internetskih novčanika, kao i web shopovi diljem svijeta, a čak su i sportski kolektivi ponudili svoju varijantu u obliku fan tokena, kojima možete utjecati na donošenje odluka uprave, kao i kupovati sportsku klupsku odjeću. Kad to sve uzmemo u obzir, nije iznenađenje da su kriptovalute postale i metoda plaćanja u online klađenju, s kojim dijele mnogo toga zajedničkog. A oni igrači koji jednako vole ulagati u kripto imovinu kao i prognozirati ishod sportskih okršaja mogu danas uložiti svoje kripto novčiće u brojnim internetskim kladionicama, od kojih izdvajamo one najpoznatije...

1xBit

Naš pregled svakako mora krenuti od kladionice 1xBit, koja se prva odlučila ponuditi online klađenje isključivo u kriptovalutama.

Naime, ovdje je mjerna jedinica vašeg uloga miliBitcoin, što znači da svoje eure, dolare ili kune prvo morate promijeniti u kripto mjenjačnici, ako želite dobiti pravo kladiti se.

Naravno, uvijek možete povezati svoj Bitcoin novčanik s korisničkim profilom kako biste prebacili sredstva na račun za klađenje, a moguća je i isplata u suprotnom smjeru, koja se odvija prilično brzo.

1xBit kladionica ističe se nevjerojatnim bonusom dobrodošlice do 7 BTC, što je u ovom trenutku vrijednost od oko dva milijuna kuna. Uvjeti ispunjavanja ovog bonusa su izazovni i trebat će vam ponešto igre u casinu, a ne samo kladionici ako želite dobiti pravo nesmetanog raspolaganja darovanim sredstvima. No, tu je još mnogo jednostavnijih promocija u koje se možete uvijek uključiti i tako povećati svoje izglede dugoročno zarađivati kladeći se u kriptovalutama...

Sportsbet

Još jedna poznata kripto kladionica svakako je Sportsbet.io, koji dobrodošlicu nudi igračima iz svih dijelova svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Ovdje nećete dobiti ni približan bonus dobrodošlice onome kakav nudi 1xBit, ali miliBitcoin također je mjerna jedinica vašeg uspjeha, a igra se u oku ugodnom sučelju, uz vrlo moderan dizajn i intuitivnu navigaciju.

U ponudi su svi najpopularniji sportovi od kojih je najbolje razrađen nogomet, a osim prije početka utakmica možete se kladiti i uživo, dok su vam također dostupni video slotovi i live casino, kao dodatna prilika za iskušavanje vlastite sreće, vještine i pronicljivosti...

22bet

Kladionica 22bet među prvima je ponudila svojim igračima uplate i isplate u kriptovalutama, još 2016. godine kada se pojavila na tržištu.

Za 22bet kriptovalute tek su jedna od metoda plaćanja, a novčane transakcije možete provoditi putem internetskih novčanika i bankovnih kartica. Mjerna jedinica uloga konvencionalne su valute pa vam se bonus dobrodošlice nudi u kunama, s maksimalnih 1000 koje će udvostručiti vaš prvi depozit.

Radi se o priređivaču igara na sreću koji je poznat po više od 1500 različita opcija za klađenje na popularnim nogometnim utakmicama, a jednako raskošna ponuda čeka vas na hokeju na ledu, košarci i tenisu.

U ponudi je tridesetak sportova, uključujući i neke sasvim egzotične, kao što su bendi, hurling i borilački sport Kun Khmer. Kladiti se možete i uživo, uz "cash out" opciju koja omogućuje isplatu dobitka prije završetka utakmice...

CampoBet

Bilo da ste zaljubljenik u klađenje uživo, "pre-match" klađenje ili virtualne sportove, CampoBet vam nudi brojne mogućnosti da dokažete svoj sportsko znanje i pretvorite ga u zasluženi dobitak.

Radi se o još jednom priređivaču igara na sreću koji je prepoznao važnost kriptovaluta u današnjem svijetu i nudi ih među svojim metodama plaćanja. Dovoljno je spojiti Bitcoin novčanik s korisničkim profilom da biste mogli provoditi transakcije u oba smjera, brže nego da koristite bankovni transfer.

CampoBet se ističe prije svega brojim različitim bonusima, u vrijednosti do 500 eura, a igračima sportskog klađenja namijenjen je i Sport Jackpot u vrijednosti od 15 tisuća eura, ako pogode niz izdvojenih utakmica koje se igraju tog tjedna.

Zodiac Bet

Ova kladionica pokušava okupiti igrače rođene pod sretnom zvijezdom. Zodiac Bet privlači sve više korisnika posljednjih godina i polako se približava liderima u Europi, a ističe se po tome što omogućuje registraciju putem Facebooka i Googlea, dok su među metodama plaćanja i brojne različite kriptovalute, čiju vrijednost imate pravo prebaciti na svoj korisnički račun.

Zodiac Bet još jedna je online kladionica koja nudi tisuće različitih opcija za klađenje na istom sportskom događaju, a svakako vrijedi izdvojiti i bonus dobrodošlice do 100 eura, kao i besplatnu okladu do 25 eura koje nudi svojim igračima.

U svakom slučaju, broj priređivača igara na sreću koji nude kriptovalute kao metodu plaćanja raste, a uskoro možemo očekivati da postanu dostupne i kod tradicionalnih online kladionica, koje zasigurno neće propustiti priliku priključiti se najnovijim trendovima, na tržištu na kojem se svakog dana okreću stotine milijuna dolara...